23 may 2022, 11:41

Преболедуване на мълчанието 

  Poesía » De amor
619 3 10

ПРЕБОЛЕДУВАНЕ НА МЪЛЧАНИЕТО

 

Дойдох да ти попея тихо

за обичайните неща.

Врабчетата от студ се скриха

на топло в моята душа.

 

А там е толково просторно

и те чирикат, и летят.

Едно прозорче ти отворих

да чуеш хо̀ра им сърцат.

 

Дали ще имам още време?

Това, което предстои

ще мога ли докрай да взема?

И после искаш ли го ти?

 

Да знаеш как се боледува,

когато дълго си мълчал...

И всеки звук ми е хоругва,

и лек – за горест и печал.

 

Послушай шепотите в юли,

звъна на зреещата ръж.

Земята как изтръпва, чу ли,

в молебен за целебен дъжд?

 

След тази песен изтънява

на изток хоризонтът син.

И щом си тръгна, не забравяй

със другиго да споделиш.

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Попях, поплаках – лятна буря,
с гласа ми вятърът зловещ,
три дни що види прекатуря,
но ти, любов ще разбереш.
Дойде по пътища незнайни, ...
  245 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??