20 мая 2017 г., 00:59  

Преди бурята 

  Поэзия » Другая
386 2 0

               Керванът облачен приижда -

               неспирни, бягащи коне.

               С копита черни той зазижда

               надеждите на бистрото небе.

 

               Морето жадно в миг изпива

               на слънцето последните лъчи!

               Денят несетно си отива,

               а в него буревесникът лети.

 

               Навъсеният вятър многоуст

               докосва нощните скали,

               приляга сам на плажа пуст,

               понася скитащи мечти.

 

               Брегът в очакване не спи

               дочул гласът на гръм, тътнѝ.

               Очакване препълнено с очи!

               Надигат се огромните вълни...

© Хари Спасов Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??