17 февр. 2020 г., 08:52

Преди да бъда 

  Поэзия
977 19 17

Вземи я, любовта не е присъда!

Не нóси пръстени с гравиран страх.

Преди за корените сок да бъда,

до удар на сърце те пожелах.

 

Желах те дълго в тъжен дъжд, прегърнат

от птичите очи... Ще съм трева.

И сърп на лунна сянка ще обърна,

преди да бъда пролет в синева.

 

Към тази синева катеря стълба,

преди да бъда огън от памук,

по дланите ти в сладостта покълнал,

а вятърът разпалва ме напук.

 

Ах този вятър, мене ли засява?...

под облаци от люляк да цъфтя.

Не, няма нужда да се притесняваш,

след осмото небе ще отлетя!

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??