12 июн. 2007 г., 18:15

Преди да се родя.... 

  Поэзия
844 0 12
Преди да се родя във синевата,
била съм на капката сълза душата.
Изплакала ме е нощта от самота,
наметната със пелерина от тъга.
Прокапнала сълза, роса в тревата,
повдигнала съм бисерни очи
към слънцето, събудено от жажда
да ме изпие рано призори.
Лъчите му - крило от светлост,
ме грабнали във сини висоти,
под облачето бяло от безбрежност
небето  в летен дъжд ме прероди.
Под струя слънчеви лъчи, отблясъци
със многоцветните мечти на светлината,
в дъгата вплела пламенни очи,
родила съм се с усмивка в синевата.

© Евгения Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??