5 мая 2015 г., 20:02

Преди Гергьовден 

  Поэзия
263 0 1

Във двор случаен агънце видях -

пасеше си кротко и полека.

Не знаеше, горкото, що е страх.

Не знаеше какъв е звяр човека.

 

Как утре ще замахне с остър нож,

живота му ще вземе без причина,

а после ще пирува цяла нощ -

плътта му ще полива с много вино.

 

И за какво? Нали човек е сит...

излишна е касапница такава.

Да бъде кроткия агнец убит,

традицията просто повелява.

 

Не сме ли ние агънцата всъщност...

Съдбата ни е нашата поляна...

Оная странна и жестока същност

остава си докрай недоразбрана.

 

 

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • харесах - точно ние сме агнетата и същността ни е кръвожадна
Предложения
: ??:??