10 мая 2013 г., 11:29  

Преди избори 

  Поэзия » Гражданская
739 0 3

 

                                                     Седнах в парка да послушам птиците,

                                                     Вместо тях... словоизлияния на политици.

                                                     И раздават, раздават шарени торбички...

                                                     Могат ли така да нахранят всички?

 

 

 

 

Понякога отказвам да говоря,

когато срещу мен стои глупак.

Не истината ражда се във спора,

едно и също се повтаря пак... и пак.


За политика изборът е празник.

Ще хапне от големия комат.

Той виртуоз е във предизборните фрази,

до изборите е баща и брат.

 

Предизборнo, сентенции извлича,

реки от изобилие текат...

А ние, простите... и безпаричните,

лапнишарани сме си всеки път.

 

А после... Сметките все не излизат.

Не е достатъчен Държавният бюджет

да поизплакне мръсните си ризи

и след това да продължи напред.

 

Самозакичил се с „народната”  любов,

от своите надежди окрилен...

На всичко политикът е готов

до следващия ден, до следващия ден...

 

Понякога отказвам да говоря.

Предизборно ми е и ме боли глава.

Умниците се скъсахa да спорят.

Ще гледаме сеира след това.

© Юлия Барашка Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря, Лина! Съвсем права си. Понякога не забелязвам грешките си. Харесвам искренноста ти! Поздрави!
  • Предизборни сентенции се извличат> Предизборно, сентеции извличат

    Умниците се скъсах да спорят> Умниците се скъсаха да спорят

    Забележките ми са плод на искреността ми. Харесвам стиховете ти и с удоволствие се отбивам на твоята страничка. С уважение! Първият куплет е много силен.
  • Абсолютно!
Предложения
: ??:??