5 дек. 2008 г., 09:06

Предпазливост 

  Поэзия
642 0 6
Ако можеше отново да ме галиш
с нежно цвете, с мънички листа -
щях да се превърна във спирала
и твоя ведър дъх да уловя.

Де да можех! Толкова бе трудно,
самотен и смутен сред рой оси,
всеки ден без теб да се събуждам.
А все да искам ти да ме приспиш.

Понякога светът е толкоз двойствен,
погледнат и от двете му страни.
Уж си бил изпълнен със спокойствие,
ала често си се хващал да тъжиш.

Затова ако отново ме погалиш
с нежно цвете с мънички листа -
милувката ти няма да позная,
защото твърде често съм тъжал.


© Валери Шуманов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??