23 мар. 2012 г., 23:10

Предпролетно 

  Поэзия » Другая
634 0 19

 

          Предпролетно

 

 

С улицата за пролетта си говорим...

всеки очаква различни неща,

кое е по-важно не мога да споря,

аз съм само човек... а пък улица тя.

 

Тя иска да бъде зелената фея,

да дипли от листи пищни поли,

хълмът да гледа влюбено в нея,

да я ревнува до изгрев от бързи коли,

 

да я галят среднощните стъпки

на преживели тежката зима мечти,

да заспива в сладостни тръпки

под дъжда, който във слънце вали.

 

Аз определено съм по-прозаичен,

повтарям отдавна  познати неща,

искам само с моето старо момиче

да отворим врата пред пролетта.

 

 

 

© Запрян Колев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??