13 нояб. 2007 г., 15:05

Предричай ме... 

  Поэзия » Другая
905 0 31
 

 

 

Предричай ме по кървавите длани,

втъкана съм дълбоко... и горча.

Преглъщайки молитвените рани,

изцели ме, за да мога да заспя...

Усети ме, безсетивно и първично,

във зачатие забулвай суети...

Бесовете ми прокуждай нетипично,

безлюбовно, жилесто... кърви.

Отнеми ме от покоя безтегловен,

в самоцелното дихание без път...

Пречупи кръга съдбовно-ореолен,

във бездимен, молещ кръстопът...

От втечнените ми крайници извличай,

стъпки... неуверено прохождане...

Със замах финален там разсичай

овехтялата утеха за... проглеждане.

Докосни съня... и тихо ме изпивай,

болезнено се стичам по плътта ти...

С молитвена въздишка ме изричай,

изкупление... издишвайки греха си.

Във ирисно сияние възкръсвай,

подирил сам безименно спасение...

Познай ме там и тихо се промъквай,

нестихващо съм твое... откровение!

...

 

© Деси Инджева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??