19 окт. 2012 г., 13:38

Предвидливост 

  Поэзия » Другая
494 1 9

Затварям Есента в буркани

с последни слънчеви лъчи.

Щом зимната тъга ме хване

и самотата загорчи,

 

ще си отворя Есен вкъщи.

Ще пръсна в стаята листа.

И в януарски студ намръщен

ще срещам жеравни ята.

 

Сред халите на февруари

два кестена ще светят в мен.

Напук на зимните кошмари,

ще топлят зимния ми ден.

 

И паяжини ще проблясват,

когато вятър зафучи.

Небе ще виждам – синьо, ясно –

със нови есенни очи.

 

А щом денят ми стане тесен

и ме издебне самота,

ще си отпия глътка Есен

и ще дочакам Пролетта.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??