27 сент. 2020 г., 11:33  

Прегръдката на лятото 

  Поэзия » Пейзажная
490 1 7

Уморено лятото си тръгна,

поднесе пълен кош на есента,

събрало в своята прегръдка,

роденото от щедрата земя.

На птиците с лъчи помаха,

поели своя път до пролетта.

Да помнят те, че там ги чакат

стряхата и родните места.

Откъсна дъхава смокиня,

раздала сладост на земята.

Гро́здовете не подмина,

кехлибар наля си за душата.

В дизайнер моден се превърна,

скрои най-хубавата рокля.

За сбогом есента прегърна,

на слънцето заръча да я топли.

© Все права защищены

На чаша отлежал коняк
и мокро слънце по ресниците
изпращам лятото. А как
мечтая да съм като птиците.
Светът да бъде в две крила. ...
  966  12 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря ти, радвам се, че ти хареса!
  • Хубаво е!
  • Благодаря, Мариана! Благодаря и на ДИС, много ме зарадва!
  • Благодаря! Радвам се, че ти хареса!
  • Нежно красиво...
  • Благодаря ти, ДИС! Уморено или не, си тръгва и ще ми липсва...
  • Не е уморено лятото...просто си тръгва.
Предложения
: ??:??