Произведението не подходит для лиц моложе 18 лет.
Кофти ситуация,
портфейлът – празен,
а пропагандира демокрация
пореден шмекер мазен.
Така говори, сякаш има ореол...
Добре облечен е и с обиграни речи.
А всъщност крие задника си гол
и се изхожда сам, на казаното вечер...
Добри овце във общо стадо блеят
развели гордо знамена и бюлетини,
а тези дето пазят ги, се смеят,
и стрижат и доят бая години.
Пък често и похапват си месце
дори и през Божите пости...
Доволни са от своите овце –
послушни са и безпределно прости.
А те, горките, рупат стара слама
свикнали вече със вкуса на плесен...
Дори тревица свежа за тях няма
и мислят си: "Живота не е лесен..."
С копитца тропат, гледат си сеира,
но някакси... са свикнали с това...
че овча тиква трудно май увира,
но бързо примирява се... Ура!
Ура за всичките стригачи и доячи,
уцелиха идеалния момент!
Ръка целуват тук дори на своите палачи,
да не казувам... че и оня инструмент...
Стадо малко – много чорбаджии,
не стигат техните, ами и от чужбина...
За благото му ма`ат те уиски и ракии,
но не се отказват и от агнешко и вино...
Па и за късмет, порода сме такава, нерогата,
но вълнеста и млекодайна,
свикнала винаги да гледа у земята,
да бъде тъпкана и да живей сред лáйна...
Е, почвам май да ставам краен
затуй ще млъкна, и че съм добре –
Животът тук е тооолкова омаен!
Не вярвате? Прекрасно ни е... Беее...
Георги Каменов
04.12.2014.
© Георги Каменов Все права защищены