12.09.2019 г., 10:27 ч.

Прекрасно ни е... беее 

  Поезия » Гражданска
427 3 4

Произведението не е подходящо за лица под 18 години

Кофти ситуация,

портфейлът – празен,

а пропагандира демокрация

пореден шмекер мазен.

 

Така говори, сякаш има ореол...

Добре облечен е и с обиграни речи.

А всъщност крие задника си гол

и се изхожда сам, на казаното вечер...

 

Добри овце във общо стадо блеят

развели гордо знамена и бюлетини,

а тези дето пазят ги, се смеят,

и стрижат и доят бая години.

 

Пък често и похапват си месце

дори и през Божите пости...

Доволни са от своите овце –

послушни са и безпределно прости.

 

А те, горките, рупат стара слама

свикнали вече със вкуса на плесен...

Дори тревица свежа за тях няма

и мислят си: "Живота не е лесен..."

 

С копитца тропат, гледат си сеира,

но някакси... са свикнали с това...

че овча тиква трудно май увира,

но бързо примирява се... Ура!

 

Ура за всичките стригачи и доячи,

уцелиха идеалния момент!

Ръка целуват тук дори на своите палачи,

да не казувам... че и оня инструмент...

 

Стадо малко – много чорбаджии,

не стигат техните, ами и от чужбина...

За благото му ма`ат те уиски и ракии,

но не се отказват и от агнешко и вино...

 

Па и за късмет, порода сме такава, нерогата,

но вълнеста и млекодайна,

свикнала винаги да гледа у земята,

да бъде тъпкана и да живей сред лáйна...

 

Е, почвам май да ставам краен

затуй ще млъкна, и че съм добре –

Животът тук е тооолкова омаен!

Не вярвате? Прекрасно ни е... Беее...

 

Георги Каменов

 

04.12.2014.

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Сърдечно благодаря и на теб, Ина, за тези ти думи.
  • Остра ирония, която не е "свикнала да гледа у земята..." .
  • Така е, Мариела, отлично блеем, в това сме майстори...
    Мариана, действителността у нас сякаш е замръзнала, а пък температурата продължава да пада...
    Благодаря, момичета.
  • Много тъжно! Но това е голата истина... Бееее
Предложения
: ??:??