12 окт. 2010 г., 16:32

Преливане на сезоните 

  Поэзия » Пейзажная
615 0 8

1.

За миг

небето почерня от птици.

И слънцето

забрави, че е слънце –

забърза подир тях

и се удави

в зелената настръхнала вода.

Така

внезапно си отиде

лятото.

 

2.

Лист след лист – при всеки полъх.

Жълто-канелени сълзи в прозореца

пресичат пейзажа.
С всеки час

телата на дърветата

се открояват по-отчетливо.

Животът на листата -

колко кратък е…

И вечен!

 

© Ели Василева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??