1.
За миг
небето почерня от птици.
И слънцето
забрави, че е слънце –
забърза подир тях
и се удави
в зелената настръхнала вода.
Така
внезапно си отиде
лятото.
2.
Лист след лист – при всеки полъх.
Жълто-канелени сълзи в прозореца
пресичат пейзажа.
С всеки час
телата на дърветата
се открояват по-отчетливо.
Животът на листата -
колко кратък е…
И вечен!
© Ели Василева Todos los derechos reservados
Обичам красивото!