12.10.2010 г., 16:32 ч.

Преливане на сезоните 

  Поезия » Пейзажна
614 0 8

1.

За миг

небето почерня от птици.

И слънцето

забрави, че е слънце –

забърза подир тях

и се удави

в зелената настръхнала вода.

Така

внезапно си отиде

лятото.

 

2.

Лист след лист – при всеки полъх.

Жълто-канелени сълзи в прозореца

пресичат пейзажа.
С всеки час

телата на дърветата

се открояват по-отчетливо.

Животът на листата -

колко кратък е…

И вечен!

 

© Ели Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??