7 июн. 2011 г., 13:27

Принцесата с боклука 

  Поэзия » Другая
669 0 19

От утре сменям сюжета – в този не мога да дишам.

Ще се усмихвам, даже когато изхвърлям боклука.

Без късмет съм родена и нямам орисници,

всички нови обувки протрих – все от лутане.

 

Доста крастави жаби целунах. Но нейсе!

Принцът ми явно другаде сабята точи,

с дългоноги русалки до късно пилее се,

докато аз се опитвам калта да превърна във почва.

 

От безцветни останки на чувства разнищени,

нова кожа си шия за бала – магарешка,

но не идвам с каляска, а се връщам от нищото,

без боклук  и с усмивка – като истина пареща.

© Даниела Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??