17 авг. 2010 г., 19:35

Принцът на белия кон 

  Поэзия » Любовная
1516 0 3

                                  На всички самотни момичета

 

Мое тъжно, смугло момиче

със бадемово-нежни очи,

чакаш Принца. На него се вричаш

и самотната нощ ти горчи.

 

Принцът няма да дойде и днеска.

Конят бял пак не е оседлан.

Мислите ти се мятат трескави.

Стискаш сърцето си в потна длан.

 

Тази нощ ще си легнеш самичка,

към Съдбата с горещия зов

(като малка уплашена птичка) -

да ти прати трохичка любов.

 

Във фосфорно-лунно сияние

аз под балкона ти ще стоя,

минутите -дълги стенания -

с отчаяние пак ще броя.

 

А когато сънят те прегърне

и обвие те в тъмносин креп,

аз мигом в Принца ще се превърна

и на бял кон ще дойда при теб.

 

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • !!!!!!!
  • Благодаря ви за коментарите, мили момичета!Пиша най-вече заради потребността да споделя нещо, но се радвам , когато написаното е харесало някому - дори само на един човек да съм донесла естетическа наслада чрез стиховете си - пак си заслужава.А вие ми давате ново вдъхновение чрез вашите стихове и фотоси.Това е прекрасно , нали?
  • Харесах и аз!
Предложения
: ??:??