18 янв. 2008 г., 11:04

Приспивна песен 

  Поэзия » Другая
595 0 3
 

В черупки на отминали слънца

слагам спомените да спят.

Под кафеникавата люспа

ги завивам с пух от чувства

и после им пея, докато сънят дойде...

..............................

Пея им за света...

как всеки ден, по нашето кълбо,

се пъплят ли, пъплят,

по хиляди техни събрята...;

как първо разцъфват в живот

пъпките на желанията

и те започват да си играят на криеница

сред парковете спокойствие;

как, после, зарити в преспи от пречки,

те чакат някой да им помогне

и когато този някой го направи,

те яхват неговите способности

и тръгват на невероятни приключения;

и как, накрая, като победители или победени

те се смеят с искрено щастие

и чакат последния слънчев лъч да се стопи,

за да могат на свой ред да поспят...

.............................

Чудна песен им пея!

А те, уморени,

унесени в своите си мечти,

затварят клепките си

и потъват в сънища...

© Джули Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??