5 мар. 2011 г., 18:01

Притча за Морала 

  Поэзия » Любовная
1026 0 3

Притча за Морала

 

 

 

Приятелю - ти, скъпи и племеннико мой,

аз искам да ти кажа две думички заветни.

Но нека ти разкажа Моралът-часовой

щети какви нанесе и мене как почерни.

 

Моралът с мен не беше, но ти от своя даде.

Годината бе скоро, но доста се менях.

На мене той подвластен, до днес не ме предаде

и чиста съм, изкупила със него всеки грях.

 

Моралът и сърцето при теб не се разбираха.

И знаеш, че държиш съдбата ми в ръце,

но знаеш ли, обаче, че в мене се раздираха,

на две се разделиха душата и сърце?

 

А ти с Морала чакаш късмета нейде другаде.

И следваща ли ще раниш с „морално поведение”?

Последно... пред дилема дали да кажа думите.

Тез думи неморални пред теб нямат значение!!!

© Талант Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??