1 июн. 2008 г., 00:32

Приутрин 

  Поэзия
677 0 19

 

приутрин...
далечна сянка нашепва
в пурпурно и златно
на времето в средата
спи още тишината
сгушена в стрелките
на часовника от пясък
бял лъч новороден
извива се
докосва с пръсти
топъл облак
отронил се
от диплите на пътя млечен
дъха му лек погалва
с искрящи шепи
спуска се
към капките напъпила роса
да ги напие
с изгрева...



 

© Дора Павлова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??