1.06.2008 г., 0:32 ч.

Приутрин 

  Поезия
678 0 19

 

приутрин...
далечна сянка нашепва
в пурпурно и златно
на времето в средата
спи още тишината
сгушена в стрелките
на часовника от пясък
бял лъч новороден
извива се
докосва с пръсти
топъл облак
отронил се
от диплите на пътя млечен
дъха му лек погалва
с искрящи шепи
спуска се
към капките напъпила роса
да ги напие
с изгрева...



 

© Дора Павлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??