Пламъче сред леден свят,
трептиш в световната неволя
и с твоя пламък, непознат,
но силен в светлата си роля.
Тънка струна е душата,
в космичен огън тя гори,
стопява ледът, а светлината,
сред кръста тебе ще роди...
И не лечител, не приятел,
а силна мощ на обичта,
ще будят в теб един гадател,
докоснал моята душа!
© Миночка Митева Все права защищены