Имаш време, ехеее... Тук е дяволска скука.
Поживей си, приятел, със здраве и радост!
Печелившият фиш с кратък надпис "Наслука"
е в ръцете ти, зер, еднократно се пада.
Битието щом вдигне ръждивата котва,
натежала от рани веригата стене,
ще пререже небесната лента охотно,
а оттам всички полети водят към мене.
Прекипял е казанът – попарен е Ада,
няма помен от грешни човешки привички.
А пък Раят претъпкан с набожност и правда,
разгради своя двор, та се смесиха всички.
Хомогенно живеем – ни черни, ни бели,
но животът и тук не е трайно брониран.
Няма памет дори най-дълбокият белег –
колко странно – без болка мъртвецът умира.
Може с теб да разминем трасетата пусти...
Ще сплета дълъг сноп сини меридиани,
ще го метна надолу и корен да пусне,
по стеблото напряко да стигнеш в зарана.
Ще поръчам за дар кана билково вино
да те чака на прага на тежките двери.
Двайсет грама прелей – да се спомним взаимно,
а остатъка пий с врагове и авери.
© Мая Нарлиева Все права защищены