9 мар. 2024 г., 11:16

Приятелят 

  Поэзия
100 2 4

Приятелят, страданието ти ще разбере,

без думи само в очертаните мълчания.

Тъгата ти от корена ще разчете,

чул мъката в сълзите ти от разстояние.

 

Приятелят ще ти спести онези думи,

които стягат в робски самосъжаления.

Ще те опази от празнословия безумни,

душата ти ще утеши с едничко изречение.

 

Ще ти припомни Кой е Този, Който те обича,

ще помогне, без да ти отнеме дара от небето.

Подал ръка, до теб безшумно ще дотича,

благородник, дарил от Бащината обич на сърцето.

© Мария Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??