1 сент. 2017 г., 07:55

Продавачът на сладолед 

  Поэзия » Другая
537 2 10

              С количка бяла под чадър,

              с нахлупен стар, голям каскет.

              Минава всеки път, добър,

              усмихнат продавач на сладолед.

 

              В градинката под бряст ще спре,

              челото с кърпа ще избърше.

              Отморил ще извика от сърце –

              "Насам, народе, сладолед, фрапе!"

 

              Децата много го обичат,

              стотинки жълти кътат във ръце.

              След бялата количка тичат,

              гласът им буди лятното небе.

 

              За влюбените има сладолед,

              но по-голям и по-замръзнал.

              Нарича им го за късмет

              с черешка на върха премръзнал.

 

              Надвéчер покрай "Детски дом",

              на портата сирачета стоят.

              Изгребва целият бидон,

              дарява сладолед с поклон.

 

              Прибира се във тъмен сутерен,

              нещата свои там нарежда.

              Приляга в мрака уморен,

              раздал на другите надежда.

 

               Пловдив

               31.08.2017 г.

© Хари Спасов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??