17 апр. 2010 г., 21:13

Профан 

  Поэзия » Другая
760 0 1

Тълпа, живот

и моето мълчание...

Пропускам своя ход

с угаснало желание.

 

Спомени за смях,

музика, която задушава,

тогава с времето се слях…

А то защо не отминава?

 

Не се интересувам

от нищо на света.

И за нищо не бълнувам,

и не търся красота.

 

Знания, теории,

история и слава,

учени в обсерватории

за моя ум са плява.

 

А ти не си ми вече враг…

Стихът ми е посредствен и разлян

и мисля си все пак -

какво пък, нека съм профан.

 

 

© Безделник Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Хубаво и мъдро казано - цената на някои неща разбираме едва, когато ги загубим...
    Поздравления и пожелавам нова любов и нови хубави стихове!
Предложения
: ??:??