„Има два начина да изживееш живота си. Единият е, сякаш не съществуват чудеса. Другият е, сякаш всяко нещо е чудо"
Алберт Айнщайн
Чудесата са неразривни и монолитни.
Те са нюанси от неизвестен цвят.
Има ги в пълнежа на моите възглавници,
на кафето ми в екзотичния аромат
и в синджира на домашната ми ракия.
Те са в пакостите на любимата внучка
и в подправките на попската ми яхния.
В незагасналите мераци на кварталните старци
и в дълбочината на диханието ми,
във аромата на домашния ми кекс,
в корема на бременната ми котка
и в правения на пода луд секс.
В ехото на изпятата песен в банята.
Чудесата са птици, свили гнезда в очите ми.
Те са в среднощните формули от науката,
живеят сред вихрушки и земетръси,
в геената на вулканите,
в последиците на всеки урок,
във оздравяването на раните
и в любовта на Бог...
© Диана Кънева Все права защищены