May 17, 2013, 7:45 PM  

Проглеждане 

  Poetry » Other
436 0 6

 

            

 

                                                                               

 

                                                    

Има два начина да изживееш живота си. Единият е, сякаш не съществуват чудеса. Другият е, сякаш всяко нещо е чудо"
                                          Алберт Айнщайн

 

 

 

Чудесата са неразривни и монолитни.

 

Те са нюанси от  неизвестен  цвят.

 

Има ги в пълнежа на моите възглавници,

 

на кафето ми в екзотичния аромат

 

и в синджира на домашната ми ракия.

 

Те са в пакостите на любимата  внучка

 

и в подправките на попската ми яхния.

 

В незагасналите мераци на кварталните старци

 

и в дълбочината на диханието ми,

 

във аромата на домашния ми кекс,

 

в корема на бременната ми котка

 

и в правения на пода луд секс.

 

В ехото на изпятата  песен в банята.

 

Чудесата са птици, свили гнезда в очите ми.

 

Те са в среднощните формули от науката,

 

живеят сред вихрушки и земетръси,

 

в геената на вулканите,

 

в  последиците на всеки  урок,

 

във оздравяването на раните

 

и в любовта на Бог...

 

 

 

 

 

 

 

 

© Диана Кънева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Ели и Ради,благодаря за прекрасните отзиви!
  • Усмихвам се,четейки!
  • Много е лудо! Хареса ми!
  • Не е ли чудо,че ви имам и вие ме имате?!За да общуваме,да четем хубавите си стихове,да си се радваме взаимно и възторжено да живеем живота си!Поздрави,мили ми Анна и Линна!
  • Да чудесата са в малките неща!Все ги търсим а не ги виждаме...целият ни живот е изпълнен с чудеса!А не умеем да им се радваме и оценяме!Благодаря ,че ни напомни за чудесата!
  • Въздействащо е, харесва ми.
Random works
: ??:??