30 июн. 2013 г., 11:39

Прогонени 

  Поэзия » Гражданская
1145 1 14


"Земя като една човешка длан"
Г. Джагаров

Децата на България са боси.
Децата на България изстиват.
Към нея нямат никакви въпроси.
Помахват ù с ръка и си отиват.

Отиват си с тъга пропила кости
по бащин гроб и тъжен роден дом.
Отиват си - да се превърнат в гости,
които се завръщат мълчешком.

Завръщат се събрали студ и болка
от тропане по чуждите врати. 
Животът им е странна обиколка.
Реалността - настъпани мечти.

Намерят ли постеля пак сънуват
земята си като човешка длан,
как мними родолюбци я търгуват
пред погледа на стария Балкан.

© Емилия Николова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??