Jun 30, 2013, 11:39 AM

Прогонени 

  Poetry » Civilian
1150 1 14


"Земя като една човешка длан"
Г. Джагаров

Децата на България са боси.
Децата на България изстиват.
Към нея нямат никакви въпроси.
Помахват ù с ръка и си отиват.

Отиват си с тъга пропила кости
по бащин гроб и тъжен роден дом.
Отиват си - да се превърнат в гости,
които се завръщат мълчешком.

Завръщат се събрали студ и болка
от тропане по чуждите врати. 
Животът им е странна обиколка.
Реалността - настъпани мечти.

Намерят ли постеля пак сънуват
земята си като човешка длан,
как мними родолюбци я търгуват
пред погледа на стария Балкан.

© Емилия Николова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??