А на госпожите и на господина,
що ден и нощем пожелават ми да се спомина,
предайте им, че поздравявам ги с проклятие най-черно,
що ще доживеят да се сбъдне верно:
“От този ден да ви изтлее мъжеството
и с вика “Смърт!” да ви посреща мнозинството."
И знайте вий, предрешени и фалшиви добротворци,
Че Огън ален ще настигне вашите потулени пороци
И викът да ви помилват ще отеква в Небесата,
ала Господ ще е глух и ням в Деня, нарочен за разплата...
© Мартин Г. Казимиров Все права защищены