28.04.2021 г., 9:23 ч.

Прокоба 

  Поезия » Оди и поеми
538 0 0

А на госпожите и на господина,

що ден и нощем пожелават ми да се спомина,

предайте им, че поздравявам ги с проклятие най-черно,

що ще доживеят да се сбъдне верно:

“От този ден да ви изтлее мъжеството

и с вика “Смърт!” да ви посреща мнозинството."

И знайте вий, предрешени и фалшиви добротворци,

Че Огън ален ще настигне вашите потулени пороци

И викът да ви помилват ще отеква в Небесата,

ала Господ ще е глух и ням в Деня, нарочен за разплата...

© Мартин Г. Казимиров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??