27 мар. 2019 г., 20:17

Пролет 

  Поэзия
396 3 5

Пролет

 

Земята е бременна и гола

под бялото си одеало.

В утробата й семената,

ще възродят животът от начало.

 

Ще сложи изумрудени одежди,

когато всичко се разлисти.

От ручеите пълни със звезди

челОто си ще украси с мъниста.

 

Ще се изкъпе в утринна роса,

ще се гримира със дъгата,

ще заухае на цветя, когато...

вън е пролет.

 

Авт. Весо: 26.03.2019г.

© Веселин Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??