Пролет
Земята е бременна и гола
под бялото си одеало.
В утробата й семената,
ще възродят животът от начало.
Ще сложи изумрудени одежди,
когато всичко се разлисти.
От ручеите пълни със звезди
челОто си ще украси с мъниста.
Ще се изкъпе в утринна роса,
ще се гримира със дъгата,
ще заухае на цветя, когато...
вън е пролет.
Авт. Весо: 26.03.2019г.
© Веселин Христов Всички права запазени