Отново е пролет, а тебе те няма.
Не виждаш как слънцето грее за нас.
Как кичат се клоните в цветна премяна
и птиците в тях чуруликат в захлас.
Отново живот се възражда. Отново
сезонът е младост. Небето - простор.
Възпяват поети с възвишено слово
дните изпълнени с чиста любов.
Отново преливат от обич реките.
В очакване лудо прегръщат брега.
Хлапакът южняк от полето долита
и гали с усмивка добрите деца.
Отново гората със радост облича
зелената дреха, тъй модна сега.
Морето пенливо тихо въздиша
в очакване то е след зимата зла.
Отново е пролет, а тебе те няма
да вдишаш уханните свежи цветя.
Затуй нарисувах ти рози в замяна,
чрез Бог мойта обич да ти поднеса.
прегръщам те, мила Таничка.. с много обич..