31 янв. 2016 г., 17:52

Пролет с дъжд във очите 

  Поэзия » Другая
600 0 2

Птича песен и валс на глухарчета.
Пролет. Гнездо. Щастие...
Пеят капчуците. Разлистват листата
своя цвят от обичане...

Толкова просто е. Всичко е в смисъла.
Да съм обичана, потребна и нужна.
Не го ли намирам, какъв ли е замисъла,
все още на този свят да съм жива.

Трепкам. Сълзя. Вия си листите.
Спомени. Минало и настояще.
Някъде в мене са още крилете.
Някъде може би изгубих мечтите.

Пак ще е пролет. Ще цъфнат липите.
Птици ще вият гнездата под стрехите.
Моето празно и пусто от липсите,
само с дъжда, ще капчука в очите.

© Евгения Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??