ПРОЛЕТЕН ДЕЛИРИУМ
Сън сънуват пейчиците в парка –
как ще се накипрят във зелено,
как среднощ опърпаната арка
люлякът с дихания превзема.
Топнала писеца си в златисто,
светлината пак ще се разпише.
И тревици – с дъхче напористо,
вятъра ще учат как да диша,
Почне ли – дантелена, росата
перлички да ниже търпеливо,
туй е знак, че има нейде лято,
че съм тук и че съм още жива.
© Валентина Йотова Все права защищены