20 jun 2023, 12:29

Пролетен делириум 

  Poesía
165 4 7

ПРОЛЕТЕН ДЕЛИРИУМ

 

Сън сънуват пейчиците в парка –

как ще се накипрят във зелено,

как среднощ опърпаната арка

люлякът с дихания превзема.

 

Топнала писеца си в златисто,

светлината пак ще се разпише.

И тревици – с дъхче напористо,

вятъра ще учат как да диша,

 

Почне ли – дантелена, росата

перлички да ниже търпеливо,

туй е знак, че има нейде лято,

че съм тук и че съм още жива.

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??