25 мар. 2018 г., 17:33

Пролетен вятър на село 

  Поэзия » Пейзажная
1469 2 5

ПРОЛЕТЕН ВЯТЪР НА СЕЛО

 

Вятър влезе в градината,
разроши цветята, тревите, 
свирна нехайно в комина 
и по вратата зарита.
Бързо в прозореца скочи, 
дръпна лудешки пердето, 
хукна с огромни подскоци 
и се намуши в прането.
Ризите взе да издува, 
щипките смешно задърпа, 
чужд чорап заобува, 
изтри лицето си в кърпите.
После със смях се намуши 
в бялата круша на двора, 
утихна, в листата се сгуши, 
заслушан в птичия говор. 

 

 

© Надежда Маринова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??