Пролетна импресия
Снежинките от вишневия цвят
е Вятърът във утрото понесъл
и вика ме във Пролетният Свят
да тръгна с него- безразсъдно весел...
И птиците във сънните гнезда
очакват той сега да ги погали,
но още се страхуват от студа,
че Пролетта дошла е, не разбрали...
И облаци в небето се кълбят,
със Вятъра във утрото играят
и здравец с упояващ аромат
във пролетния свят край мен ухае...
Със Вятъра запръсква ситен дъжд,
приятна свежест носи на Земята
и клюмнали, отварят изведнъж
очите си за радостта цветята...
А Пролетния Свят е толкоз млад
и в своята амнезия чаровен,
обаче скрит във всеки нежен цвят
е древният, от семената спомен...
И толкова във утринния хлад
е свежо там и диша се тъй лесно,
а птичия възторжен водопад
Света залива изведнъж със песни!..
И в лудостта си искаш да крещиш:
„О знам, че си велик Ти мили Боже,
но как успя Света да сътвориш
и толкова изящество да вложиш!..”
И тръгваш след инстинкт неосъзнат
във Пролетта души да търсиш ближни...
...А все така снежинките летят
от вече прецъфтяващите вишни...
д-р Коста Качев
© Коста Качев Все права защищены
Кара те да поемеш въздух с пълни гърди.
Поздравления!