Apr 22, 2012, 8:03 AM

Пролетна импресия 

  Poetry » Phylosophy
408 0 3

 

 

 

Пролетна импресия

 

Снежинките от вишневия цвят

е Вятърът във утрото понесъл

и вика ме във Пролетният Свят

да тръгна с него- безразсъдно весел...

 

И птиците във сънните гнезда

очакват той сега да ги погали,

но още се страхуват от студа,

че Пролетта дошла е, не разбрали...

 

И облаци в небето се кълбят,

със Вятъра във утрото играят

и здравец с упояващ аромат

във пролетния свят край мен ухае...

 

Със Вятъра запръсква ситен дъжд,

приятна свежест носи на Земята

и клюмнали, отварят изведнъж

очите си за радостта цветята...

 

А Пролетния Свят е толкоз млад

и в своята амнезия чаровен,

обаче скрит във всеки нежен цвят

е древният, от семената спомен...

 

И толкова във утринния хлад

е свежо там и диша се тъй лесно,

а птичия възторжен водопад

Света залива изведнъж със песни!..

 

И в лудостта си искаш да крещиш:

„О знам, че си велик Ти мили Боже,

но как успя Света да сътвориш

и толкова изящество да вложиш!..”

  

И тръгваш след инстинкт неосъзнат

във Пролетта души да търсиш ближни...

...А все така снежинките летят

от вече прецъфтяващите вишни...

 

 

д-р Коста Качев

© Коста Качев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Чудесна импресия!
    Кара те да поемеш въздух с пълни гърди.
    Поздравления!
  • Много ми хареса!Поздрав, докторе!
  • Винаги с удоволствие Ви чета, Докторе!
Random works
: ??:??