23 сент. 2014 г., 18:10

Пролетно стихотворение 

  Поэзия » Философская
778 0 11

ПРОЛЕТНО СТИХОТВОРЕНИЕ

 

Разбудена след пролетния дъжд,

гората е готова да зачене.

Отекват в здрача стъпките на мъж

и раменете му за прошка стенат.

 

Зелената ù роба от озон

ще го наметне или приласкае.

И липов чай, и мирис на сено

от пазвите ù дълго ще ухаят.

 

А мракът – морен, и подвил нозе,

на любовта им ще се наслаждава,

тъй както припка мартенско козле

след майка си във тучната морава.

 

И после бръмбари, пиянски хор

жужащ, загубил вярната посока,

във шумата под някой тъмен бор

предсънно в тишината ще се хока.

 

Такава е гората пролетес

и гложди като червей дробовете,

навярно сбъркал точния адрес.

Ала – да спи! –

сега я оставете.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??