Днес сложих розовите очила,
високи токчета, червило
и роклята на пролетни цветя.
Отърсих се от всичко сиво.
И станах цветна, много цветна и ухаеща
на див пелин във ясна юнска нощ.
Намигнах на жената в огледалото:
„ До тук добре. А нататък – какво?“
Как какво? Продължавай, променяй се,
пръскай щастие , смях, доброта.
И страхливо недей се оглежда,
всеки следва своята съдба.
Бъди такава, щом искаш да бъдеш-
цветна, луда и пълна с мечти,
покорявай и хора, и пътища.
Животът е за смелите, нали?
07.08.21
© Nina Sarieva Все права защищены