7.08.2021 г., 22:35 ч.

Промяната 

  Поезия » Друга
250 1 3

Днес сложих розовите очила,

високи токчета, червило

и роклята на пролетни цветя.

Отърсих се от всичко сиво.

 

И станах цветна, много цветна и ухаеща

на див пелин във ясна юнска нощ.

Намигнах на жената в огледалото:

„ До тук добре. А нататък – какво?“

 

Как какво? Продължавай, променяй се,

пръскай щастие , смях, доброта.

И страхливо недей се оглежда,

всеки следва своята съдба.

 

Бъди такава, щом искаш да бъдеш-

цветна, луда и пълна с мечти,

покорявай и хора, и пътища.

Животът е за смелите, нали?

07.08.21

© Nina Sarieva Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хареса ми! Има заряд!
  • Така е, животът е за всички.Пожелавам всеки да намери нещото, което го прави щастлив! Благодаря ти, Zelenaradost! Между другото, зеленото е любимия ми цвят
  • За смелите и обичащите е живота, но и за всички останали, които още се търсят
Предложения
: ??:??