11 мар. 2019 г., 01:01

Прошка 

  Поэзия
404 3 5

 

Простете си вините и заблудите,
неволните и волните си грешки,
залитанията - дори най-лудите -
простете си ги кротко и човешки.

 

Простете за любовите пропуснати,
за думите на нежност неизречени,
за тъжното мълчание на устните 
и зимните, несподелени вечери.

 

За изневери и лъжи приятелски
простете. И за дребните интриги.
Променят се съдби и обстоятелства
и хора се променят ... и издигат.

 

Ала на злото никак не прощавайте,
на алчността, на завистта , на злобата...
Жестокостта ни миг не подминавайте.
Убийте я на мислите в утробата.

 

И нека мерзостта не разруши,
що светлината със възторг създава.
"Човешко"- казват-" е да  се греши,
както "божествено - да се прощава."

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Възхитително! Браво, Нина!
  • Емоционално стихът е много силен, а като цяло е истинско бижу - ритъм, чистота, изящно подбрани думи, пестеливи метафори!
  • Прекрасно!
  • Възхитително! Браво!
  • Простете си вините и заблудите,
    неволните и волните си грешки,
    залитанията - дори най-лудите -
    простете си ги кротко и човешки....Поздрави Нина!Препоръчвам.
Предложения
: ??:??