14 июн. 2020 г., 08:26

Проста мъдрост 

  Поэзия » Философская
792 6 15

ПРОСТА МЪДРОСТ

 

Живея с простите неща,
които още са възможни.
Щом спусне се над мен нощта –
съня ми нищо не тревожи.

 

Вечерям хляб със сол и лук
и всичко е така прекрасно –
тревата, ситният капчук,
очакването да пораснеш,

 

светулката, която бе
понякога случаен спътник,
изпраното след дъжд небе,
утихващият грозен тътен.

 

Открих ли смисъла дълбок –
частица от света да бъда?
Навярно тъй решил е Бог –
защото е добър и мъдър.

 

Валентина Йотова, 11 юни 2020 г., София

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??