20 сент. 2012 г., 01:20

Прозорец между мене и септември 

  Поэзия » Философская
933 0 28

Септември кацна на прозореца

и гледката закри с крила.

Рамкира всички тъжни поводи

със тясна ивица вина...

 

Щом чукна с клюна по стъклата ми

и вятър леден ме прониза...

А като бяхме малки двамата

така прекрасно се разбирахме...

 

Стърчи септември на перваза

като голям и черен гарван...

Не го обичам, нито мразя,

но ми е трудно да му вярвам...

 

А между нас като прозорец -

ту ни разделя, ту ни свързва

животът - спомен, подир спомен

превръща тихото във тъмно...

 

Ще полюлеем с него здрача,

с горчивина ще помълчим...

Преди съвсем да ме разплаче

той пак от мен ще отлети...

© Дочка Василева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??