30 мар. 2014 г., 23:17

Прозрение 

  Поэзия » Философская
343 0 0

ПРОЗРЕНИЕ

 

Какво от туй, че съм девица млада

и сънят ми пропъжда всеки демон - зъл?

Какво от туй, че аз съм влюбената фея

и радостта събужда се със мен?

 

Какво от туй, че съм щастлива и желана,

а до мен отчаяни, объркани души?

Или защото аз съм млада и засмяна,

и чакам покрай мен да завали?

 

Какво от туй, че съм кралица нежна

на бал танцуваща тъй нежно.

Виж! Децата плачат за утеха кротка.

Търсят покрив и милувка - топла.

 

Какво от туй, че аз съм любовта в позлата

и песента на влюбеният вятър?

Аз  в  танца съм израсналото цвете,

но с уханието - събудило вулкан.

 

© Крисимира Найденова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??