17 авг. 2007 г., 10:41

Птичка в кафез 

  Поэзия
840 0 3
Аз искам да плача безпирно,
да стихне в мен онова,
което тъй силно напира
и свива на топка мойта
душа.
Да се облегна на
нечие рамо и да крещя
с пълен глас в нощта, че
има в мен болка горчива -
безсилна съм аз да я спра.
Защото в клетка от
 злато живея сега,
в клетка красива,
с много храна, но там
е заключена мойта душа!
Като птичка в кафз тя се
блъска и страда с една-едничка
мечта: "Свобода"..
Да може да литне мечтае си тя,
да пее на воля, да разгледа света.
Ключ имам аз от клетката зла,
но едно ме спира - трябва да избирам:
Любов или Свобода!

© Меги Ризова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Гласувам и за двете!!!
    Поздрав!
  • Избери и двете, едното без другото не може. Но стихът ти е много хубав, Меги.
  • Браво! Страхотен стих, пълен с чувство и с въпроси! Много труден избор. По- добре любовта, но ако тя отнема всякаква свобода, аз бих избрала свободата. Поздрави!
Предложения
: ??:??